Događaji

benkovac

Radnici tvrtke Benković traže povratak svog sindikalnog povjerenika, Darka Erlića, na posao

Radnici tvrtke Benković traže povratak svog sindikalnog povjerenika, Darka Erlića, na posao
Duško Jaramaz/PIXSELL

Predstavnici Novog sindikata pred benkovačkom gradskom upravom očitovali su se o otkazu njihovom sindikalnom povjereniku u gradskoj tvrtki Benković.

Tvrde da direktor nije postupio prema pravomoćnoj sudskoj presudi i vratio sindikalnog povjerenika Darka Erlića na posao, kao i da je otkaz koji je dobio - nezakonit. S obzirom da je riječ o gradskoj tvrtki, odgovornim smatraju i gradonačelnika Tomislava Bulića.  

"Ja sam bio djelatnik tvrtke Benković 15 godina u radnom odnosu i dolaskom direktora Mitrovića zadnjih pet godina to je bilo maltretiranje, mobing, presude i sudski postupci koje smo dobivali. To je trajalo sve dok nije dao nezakoniti otkaz što smo dokazali da smo u pravu. Ja ne znam zašto sam dobio otkaz, to treba pitati direktora. Osjećam se ogorčeno, kad sam kao branitelj 1995. ulazio u Benkovac nitko nije bio ponosniji od mene, da bi danas dobio progon od Gradske uprave i direktora. Samo stanovništvo se čudi zašto se ovaj kraj napušta, ali ja ga neću napustiti.", rekao je Darko Erlić.

Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić nije želio davati izjave. No, poslao nam je očitovanje koje je sindikatu poslao jučer. U njemu navodi kako je skupština društva Benković upoznata sa slučajem te da je to javno poduzeće izjavilo žalbu na ovrhu i zatražilo njezinu odgodu.

Zbog svega toga, navodi Bulić u očitovanju, ne bi trebalo prejudicirati sudske postupke koji su u tijeku niti javnim događanjem raditi pritisak prema institucijama.


Reci što misliš!