Događaji

volonterke

Romina i Juliette svoj dom su odlučile zamijeniti Murterom

Romina i Juliette svoj dom su odlučile zamijeniti Murterom

Na otoku trenutno borave dvije mlade djevojke iz Španjolske i Francuske koje su odlučile godinu dana svoj dom zamijeniti Murterom i kroz program Europskih snaga solidarnosti odvažiti se na volontiranje u udruzi Argonauta.

Šta ima u Murteru? Puno toga lipoga, pogotovo za mlade i najmlađe. 

Zima u Murteru puna je života Zima u Murteru puna je života

A zašto?

Zato što na otoku trenutno borave dvije mlade djevojke iz Španjolske i Francuske koje su odlučile godinu dana svoj dom zamijeniti Murterom i kroz program Europskih snaga solidarnosti odvažiti se na volontiranje u udruzi Argonauta.

Cilj ovih volontiranja je da se potiče mobilnost mladih Europljana kroz koje će sudjelovati i doprinositi životu nove lokalne zajednice u kojoj su se našli, a Romina i Juliette to svakako i rade.

Pa tako, za djecu iz betinskog vrtića Školjkica svaku srijedu organiziraju kreativne radionice kroz koje djecu na zanimljiv način podučavaju ekološkim temama, a za one malo starije, Romina, koja je po struci profesor tjelesnog, a privatno se bavi plesom, organizira tečaj hip hopa jednom tjedno u popodnevnim satima.

Kako su obje volonterke na otok stigle u zimsko doba, odlučile su ponuditi sadržaj uspavanom otoku i to programom pod nazivom „Zima puna života“ kroz koji svaki tjedan u Društvenom centru Jedro svim zainteresiranima nude tematski različita druženja i radionice.

Ovaj je program jako dobro odjeknuo među mladim Murterinima i u Argonauti smo ugodno iznenađeni odazivom!

Romina i Juliette ostaju na Murteru sve do jeseni i jako se veselimo vidjeti kako će i na koji način izgledati druga polovica njihovog volonterskog angažmana.

 


Reci što misliš!