Događaji

plemenita akcija djece i roditelja

DV Lastavica Preko donacijama osigurao obroke za siromašnu djecu

DV Lastavica Preko donacijama osigurao obroke za siromašnu djecu
Naši Školji

Dječji vrtić Lastavica Preko treću godinu zaredom uključio se u međunarodni humanitarni projekt “Marijini obroci”.

- Ove godine sudjelovali su djeca i roditelji iz skupina Ptičice i Pčelice, a inicijatorica je otpočetka naša odgojiteljica Branka Kolega, kaže v.d. ravnateljice vrtića Marina Grgin.

Donacije su se počele prikupljati u prvome tjednu listopada, koji je posvećen djeci i njihovim pravima, potrebama, dobrim djelima…

- Donacijama smo osigurali godinu dana obroke u školi za 14 djece. I sigurno je da ćemo nastaviti prikupljati donacije i u ovoj godini jer je previše siromašne i gladne djece, a potrebna su samo 22 eura da bi jedno dijete primalo obroke na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine, ističe Marina Grgin i zahvaljuje svima koji su se uključili u ovaj humanitarni projekta i tako su došli Marijini obroci…ovo je već treća godina.

“Marijini obroci” osiguravaju školske obroke koja mijenjaju živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. Obećanje hranjivog obroka dovodi gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i bolje mogućnosti za budućnost. “Marijini obroci” omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu te im daju potrebnu energiju za koncentraciju i sudjelovanje u nastavi.

Zahvaljujući ovom humanitarnom projektu obroci se poslužuju za 2,429.182 djece svakog školskog dana, a zajedno možemo doći do sljedećega gladnog djeteta koje čeka “Marijine obroke”, poručuju.


Reci što misliš!