Događaji

Opća bolnica Zadar svečano obilježila 32. Svjetski dan bolesnika

Opća bolnica Zadar svečano obilježila 32. Svjetski dan bolesnika
OB Zadar

Svjetski dan bolesnika je utemeljio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine i od tada se obilježava svake godine 11. veljače s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i stvaranja bolje zdravstvene zaštite, koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Zaposlenici Opće bolnice Zadar i ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana bolesnika i to organizacijom i provedbom različitih aktivnosti, a sve uz doprinos Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.

Od ranog jutra u prizemlju Poliklinike Opće bolnice Zadar započela je akcija mjerenja razine krvnog tlaka i šećera u krvi. Više od 250 pacijenata i/ili  posjetitelja sudjelovalo je u preventivom mjerenju koje su vršile medicinske sestre i tehničari Opće bolnice Zadar zajedno sa studentima Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.

Paralelno, u Poliklinici Opće bolnice Zadar, u prostorijama davalaštva Odjela za transfuzijsku medicinu, organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su pristupili svi koji su na ovaj način željeli doprinijeti bržem oporavku bolesnika, njih ukupno 22.

U bolničkoj kapelici Gospe od zdravlja služena je sveta misa. Predvodio ju je don Šime Zubović koji je pročitao i poruku Pape Franje pod naslovom „Nije dobro da čovjek bude sam“.

Opća bolnica Zadar zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji i provedbi aktivnosti za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika te svim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima koji svakodnevno brinu o potrebama bolesnih.


Reci što misliš!