Događaji

Načelnik Općine donio Odluku:

Virski četvrtaši u ožujku će prvi put pisati nacionalne ispite iz Hrvatskog jezika, Matematike te Prirode i društva

Virski četvrtaši u ožujku će prvi put pisati nacionalne ispite iz Hrvatskog jezika, Matematike te Prirode i društva

Načelnik Općine Vir Marino Radović donio je Odluku o financiranju troškova nabave primjera zadataka za provjeru znanja učenicima Osnovne škole Privlaka, Područne škole Vir.

Ovu je Odluku načelnik Radović donio s ciljem učinkovitog stjecanja i proširivanja znanja za učenike od 1. do 4. razreda, dok je nabava školskog materijala povjerena izdavačkoj kući Profil Klett iz Zagreba. Odluka se prije svega odnosi na virske četvrtaše koji će ove godine prvi put pisati nacionalne ispite.

Tako će oko 37.000 učenika četvrtih razreda u svim školama u Hrvatskoj pisati nacionalne ispite od 4. do 8. ožujka, a provest će ih Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Ispiti za četvrtaše bit će iz Hrvatskog jezika (materinskog jezika nacionalnih manjina), Matematike te Prirode i društva. Pravila pisanja bit će ista kao lanjska za osmaše, a u NCVVO-u smatraju da nacionalni ispiti u četvrtom razredu predstavljaju važan iskorak u osiguranju kvalitete odgojno-obrazovnoga procesa.

Na Hrvatskom jeziku su tri područja ispitivanja: čitanje, hrvatski jezik i pisanje. Ispit iz Hrvatskog sadrži ukupno 35 zadataka i donosi ukupno 52 boda, a traje ukupno 135 minuta.

Kada je riječ o Matematici, nacionalni ispiti za četvrtaše ispituju znanja u pet područja: brojevi. algebra i funkcije, potom oblik i prostor, mjerenje, podaci, statistika i vjerojatnost.

Taj ispit sadrži 30 zadataka, donosi 32 boda, a piše se 60 minuta. Četvrtaši još pišu i nacionalni ispit iz Prirode i društva na kojem su četiri područja ispitivanja: organiziranost svijeta oko nas, promjene i odnosi, pojedinac i društvo te energija.
 


Reci što misliš!