Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano uz slabo do umjereno jugo

Pretežno sunčano uz slabo do umjereno jugo
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji više sunčana vremena, ali i povremeno dosta oblaka iz kojih je moguća gdjekoja kišna kap. Uz slabo do umjereno jugo more će biti uglavnom malo valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10, u unutrašnjosti od -2 do 4, poslijepodnevna pak oko 14, uz more do 17 stupnjeva.

Utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčan, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, te temperaturu ujutro od 0 do 5, poslijepodne 18, 19 stupnjeva.

I u središnjoj Hrvatskoj znatno toplije nego što je uobičajeno u ovom dijelu veljače, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, te osjetan jugozapadnjak, u gorju vjerojatno i s olujnim udarima.



Razmjerno vjetrovito i u višim dijelovima Gorskog kotara i Like, dok će u nizinama i na sjevernom Jadranu biti uglavnom slabog do umjerenog jugozapadnog i južnog vjetra, prema jugu i juga. Bit će razmjerno toplo, ali i prevladavajuće oblačno, gdjekad uz slabu kišu, uglavnom na zapadu Istre i maglu.

U Dalmaciji više sunčana vremena, ali i povremeno dosta oblaka iz kojih je moguća gdjekoja kišna kap. Uz slabo do umjereno jugo more će biti uglavnom malo valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10, u unutrašnjosti od -2 do 4, poslijepodnevna pak oko 14, uz more do 17 stupnjeva.

Podjednako razmjerno toplo te ne odviše vjetrovito i valovito i na jugu Hrvatske, uz više oblaka nego danas, pri čemu se ne smije isključiti mogućnost za ponegdje vrlo malo kiše.


Reci što misliš!