Događaji

ponedjeljak, 26. veljače

Meet-up u Gumi: Pravo - kako se prilagoditi u vrijeme umjetne inteligencije?

Meet-up u Gumi: Pravo - kako se prilagoditi u vrijeme umjetne inteligencije?
HRT/MM

Umjetna inteligencija i dalje je u centru globalnog interesa. Njen utjecaj je neupitan u svim sferama društva, no i dalje su podvojena mišljenja o njenom utjecaju na tržište rada –donosi li veću radnu produktivnost ili pak prijeti opasnim poremećajima u strukturi tržišta rada?

Na drugom po redu meet-upu, koji organizira ZadarConnect (iza kojeg stoji udruga Zadar Developers Hub), u suradnji s CroAI – Hrvatskom udrugom za umjetnu inteligenciju, nastojat će se pojasniti utjecaj AI-ja na pravnu struku.

Prijave za Meet-up

Neminovno je da će pravna struka u vremenu koje dolazi doživjeti korjenite promjene kroz korištenje AI platformi, uvjetovane od strane samih klijenata, s ciljem smanjenja troška nastalog obavljanjem istog posla od strane fizičkih osoba.

Očekuje se da će milenijalci biti nositelji tih promjena -  ekipa koja je odrasla s tehnologijom, a u međuvremenu stekla i dovoljno pravnog iskustva te zadobila povjerenje klijenata.

Umjetna inteligencija dat će pak jednaku šansu ili čak prednost manjim uredima koji su spremniji na bržu prilagodbu i korištenje AI alata. Za takvo što bit će im potrebna i tijesna suradnja s IT sektorom čiji će stručnjaci biti nužni za daljnji moderan razvoj pravne struke.

Više o temi dođite poslušati u Gumi, 26. veljače s početkom u 18:00 sati.

Na samom početku meet-upa bit će održano kratko predavanje o utjecaju AI na pravnu struku te mogućnostima i pristupu umjetnoj inteligenciji za širu publiku, nakon čega će uslijediti panel diskusija.

O ovoj temi problematizirat će stručnjaci koji se ovim pitanjima bave već neko vrijeme, a oni su:

Matej Gjurković i Filip Boltužić (Semadot), Marko Porobija (Porobija & Špoljarić LLC) i Krešimir Kamber (Europski sud za ljudska prava).

Po završetku panela uslijedit će kviz znanja iz oba sektora – IT i pravnog. Stoga mudro okupite ekipe jer će najbolji pokupiti i neke nagrade.

Rezervirajte 26. veljače za Gumu.


Reci što misliš!