Događaji

uređaj u funkciji koncem godine

U Ministarstvu zdravstva potpisuje se ugovor o nabavci linearnog akceleratora za OB Zadar

U Ministarstvu zdravstva potpisuje se ugovor o nabavci linearnog akceleratora za OB Zadar
Diadora TV

Danas s početkom u 14 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva u Zagrebu napokon će biti upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi linearnih akceleratora.

Time Vlada ostvaruje povijesnu nabavu opreme u javni zdravstveni sustav ulažući oko 55 i pol milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost za 21 linearni akcelerator za Klinički bolnički centar Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Sestre milosrdnice i Opću bolnicu Zadar.

Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina veseli se dolasku lineranog akceleratora te se zahvalio građanima na strpljenju u iščekivanju istog:

“Inicijativa za nabavu linearnog akceleratora, započela je prije 5 skoro 6 godina u suradnji OB Zadar i udruge Liga protiv raka. Današnjim danom se potpisuje ugovor za nabavu istog. Naša bolnica je spremna, a prostor za njegov smještaj je u roh bau izdanju. I ovaj tjedan kreću radovi za uređenje. U petom mjesecu prostor će biti spreman za smještaj linearnog akceleratora.”

Ravnatelj je dodao kako se ovim putem zahvaljuje velikom broju građana i firmi koji su svojim donacijama skupili oko 300 tisuća eura:

“Ta sredstva ćemo mi koristiti i za nabavu dodatne nabave tako da proces kemoterapije teče na najvišem nivou.”

Na pitanje kada bi prvi pacijenti mogli koristiti uređaj, odgovorio je:

“Teško mi je sada reći jer nakon instalacije aparata ide i edukacija djelatnika. Do kraja godine, eventualno jeseni mogao bi se očekivati pregled prvih pacijenata.”


Reci što misliš!