Događaji

prijavite se!

Radionica i degustacija posvećena životu i vinarskom putu Mikea Grgicha

Radionica i degustacija posvećena životu i vinarskom putu Mikea Grgicha
Fabio Šimićev

U čast jednog od najvećih vinara Zadar Wine Festival 1. veljače organizira radionicu na kojoj ćete imati priliku saznati više o životu i vinarskom putu Mikea Grgicha.

Poznati hrvatsko- američki vinar rodom iz Doline Neretve, Miljenko Grgić (Mike Grgich), svoj veliki vinarski san ostvario je u kalifornijskoj Napa Valley, gdje se i danas nalazi njegova vinarija, Grgich Hills Estate.

Svjetsku slavu postigao je na Pariškoj presudi 1973. gdje je njegovo vino Chateau Montelena Chardonnay osvojilo prvo mjesto u konkurenciji bijelih vina.
O važnosti Mikea Grgicha govori i podatak kako se upravo Chardonnay iz 1973. te nekoliko njegovih osobnih stvari nalaze u Američkom povijesnom muzeju „Smithsonian“ u Washingtonu.

U čast jednog od najvećih vinara Zadar Wine Festival organizira radionicu na kojoj ćete imati priliku saznati više o životu i vinarskom putu Mikea Grgicha.

Radionicu će voditi Daniel Čečavac, DipWSET, Weinakademiker i osnivač Wine Club Croatia, široj javnosti poznat iz TV emisije „Fino&Vino“ u kojoj na stručan, a pristupačan način predstavlja zanimljive vinske priče. 

Uz dobru priču i stručno vodstvo tijekom radionice, kušat ćete Grgicheva hrvatska i američka vina; Grgić Pošip i Plavac Mali te Grgich Hills - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Zinfandel i Cabernet Sauvignon.


 


Reci što misliš!