Događaji

festival vjenčanja

Nakon uspješne afričke priče dizajner Mate Bačić ovog vikenda u Zadru predstavlja svjetsku klasu

Nakon uspješne afričke priče dizajner Mate Bačić ovog vikenda u Zadru predstavlja svjetsku klasu
Iva Perinčić

Veliko zanimanje hrvatske javnosti nedavno je izazvao Zadranin rođen u Parizu Mate Bačić. Nedavno se vratio s još jednog uspješnog putovanja iz Afrike, a ovog će vikenda na 14. Festivalu vjenčanja u zadarskom Arsenalu, 20. i 21. siječnja, sugrađanima otkriti tajne dobrog odijela.

Izvrsna je ovo prilika za sve Zadrane da upoznaju osebujnog dizajnera čija odijela nose predsjednici, ministri i pjevačke zvijezde.

„Veselim se ovom događaju jer ću iz prve ruke ljudima moći dočarati i pokazati kako nastaju ručno rađena odijela po mjeri!“ – govori Mate Bačić iz MV Tailoring i dodaje: „Odijelo se kupuje za duže razdoblje i više prilika u kojima ga nosimo. Vjenčanja su svakome od nas poseban događaj u životu i vjerujem da ćemo zajedno ovog vikenda upoznati najbolje materijale na svijetu, ali i zadarsku tradiciju koja nam je vječna inspiracija!“

Mate je nedavno ponovno posjetio afričke zemlje Kamerun i Obalu Bjelokosti u kojima već nešto više od dvije godine radi odijela za ministre u vladama. Ovaj posljednji posjet Africi bio je prilika za nove suradnje s afričkim glazbenicima kojima je Mate uzeo mjere. U suradnji s timom u Zadru, Belgiji i Portugalu kreće izrada odijela koja će zasigurno biti hit u Africi.

227889296e152604a914525050333723.jpg?v=2„Ja sam dosta klasična osoba i nije mi cilj da ja budem u vrhu mode. Mene zanima samo klijent. Bio on predsjednik ili moj susjed. Za mene je trend mode odjela nekih 20 godina. Kroz 20 godina se sve vrati na početak. 90'ih su odjela bila oversized pa se to počelo smanjivati i sužavati kakva imamo danas. Odijelo po mjeri se radi da bude aktualno i ove godine, ali i za 10 godina. Najbolji svjetski kašmir, pamuk i svila koji su mi dostupni garancija su kvalitete kojoj težimo. Ovog vikenda upravo ćemo to predstaviti u mom Zadru!” – zaključio je Mate.

14. Festival vjenčanja održava se 20. i 21. siječnja u Arsenalu.


Reci što misliš!