Događaji

eu fondovi

Lokalne akcijske grupe dobile nešto veće potpore za novo programsko razdoblje

Lokalne akcijske grupe dobile nešto veće potpore za novo programsko razdoblje

Lokalnim akcijskim grupama u ribarstvu "Tri mora" i "Plodovi mora" dodijeljene su nešto veće potpore za novo programsko razdoblje. Iz grada Benkovca mogu se pohvaliti kako su prošle godine najviše izdvojili za kulturu po glavi stanovnika u čemu su uvelike doprinijela sredstva iz EU fondova.

FLAG -u Tri mora odobrena je Lokalna razvojna strategija u ribarstvu te dodijeljen ukupni iznos javne potpore od 2.265.170,21 eura u okviru Mjere II.2 "Odabir i odobravanje lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu", od čega Europska unija sudjeluje sa 65 % udjela što iznosi 1.472.360,64 eura, dok Republika Hrvatska s 35 posto udjela što iznosi 792.809,57 eura. 

Od ukupnog iznosa dodijeljene javne potpore iznos od 1.698.877,66 eura namijenjen je za provedbu operacija u okviru prihvatljivih mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za koje natječaj raspisuje Lokalna akcijska grupa u ribarstvu »Tri mora« (FLAG), a za upravljanje strategijom, njezino praćenje, evaluaciju i vođenje dodijeljena je potpora u iznosu od 566.292,55 eura.

Poticanje razvoja lokalnih zajednica ovisnih o ribarstvu i akvakulturi i jačanje teritorijalne kohezije jedan je od strateških ciljeva više od 348 milijuna eura vrijednog Programa za ribarstvo i akvakulturu 2021. – 2027. Republike Hrvatske.

Dosadašnji Operativni program za pomorstvo i ribarstvo obuhvaćao je dvije mjere: Pripremnu potporu i Provedbu Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu, a do sada je ugovoreno 30,4 milijuna eura.


Reci što misliš!