Događaji

9. prosinca

Koncert Abergaza iz Zagreba i Stonetribea iz Zadra u Nigdjezemskoj

Koncert Abergaza iz Zagreba i Stonetribea iz Zadra u Nigdjezemskoj
facebook

Abergaz je jedan od najdugovječnijih lokalnih punk bendova i predstavit će svoju 17 godina dugu karijeru i novi album Dihotomija Zbilje. STONETRIBE je grunge-rock trio iz Zadra. Bend je osnovan 2006. godine i od samog početka je orijentiran na stvaranje autorskih pjesama.

Gotovo da i nema punxa koji ne znaju neke od sad već kultnih Abergazovih hitova kao što su Gdje ti je mladost i Vrijeme nas zove, ali Sonja ne reciklira stare hitove, već s Abergazom nastavlja progovarati kako o aktualnim političkim zbivanjima, tako i o svakodnenvim problemima s kojima se nosi.

Abergaz na znanstveno temeljit način secira društvenu zbilju, a da pritom iz vida ne izostavlja humor i ironiju zbog čega nakon svakog njihovog giga doma odlazimo s utopijskom drugosti u vidu.
Glazbeni počeci zadarskog Stonetribea bili su pod utjecajem Seattle grunge scene dok novije stvari poprimaju malo moderniju i žešću zvučnu sliku. Uz par manjih promjena članova, bend od 2010. do danas čine: Marino Grgurev - bass, Šime Zubović - bubanj/vokal, Luka Baranović - vokal/gitara.


Reci što misliš!