Događaji

UDDK Vir

U Viru započinje humanitarna akcija prikupljanja donacija za korisnike Pučke kuhinje u Zadru i obitelji iz Otočca

U Viru započinje humanitarna akcija prikupljanja donacija za korisnike Pučke kuhinje u Zadru i obitelji iz Otočca

Od nedjelje 10. prosinca u dvorani župnog ureda u Viru počinje tradicionalno prikupljanje donacija građana Vira za korisnike Caritasa Zadarske nadbiskupije, Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru.

Donacije će se svakodnevno prikupljati do 17. prosinca (nedjelja) od 8 do 18 sati, a u pitanju su osnovne higijenske potrepštine, potom mlijeko, šećer, sol, ulje, brašno, keksi, tjestenina i razna konzervirana hrana.

Istovremeno će se u istoj dvorani u posebno označenoj kutiji prikupljati novčana pomoć za sedam obitelji u Otočcu koje su slabijeg imovinskog stanja.

- Očekujemo da se velikodušni Virani kao i svaki put do sada odazovu u velikom broju i tako podrže ovu tradicionalnu virsku humanitarnu akciju. Ovo je peta godina u kojoj provodimo akciju tijekom koje prikupimo od četiri do šest tona hrane i potrepština – kaže u ime Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir njezin predsjednik Goran Vicković.

U ponedjeljak 18. prosinca sve donirane potrepštine predat će se Pučkoj kuhinji u Zadru, dok će novčana sredstva s poklonima za djecu krenuti prema Otočcu dan kasnije, odnosno u utorak 19. prosinca.

Humanitarnu akciju pomoći Pučkoj kuhinji u Zadru odrađuju članovi i volonteri virskog UDDK-a koji će dežurati u dvorani župnog ureda u Viru i primati donacije, a akciju svake godine podržava i virski župnik don Jure Zubović te više od dvije stotine virskih obitelji koje redovito doniraju korisnike Pučke kuhinje u Zadru.
 


Reci što misliš!