Događaji

dhmz

U utorak ponovo naoblačenje i mjestimice kiša

U utorak ponovo naoblačenje i mjestimice kiša
Iva Pejković

U Dalmaciji veći dio dana istočnjak i jugo, a prema večeri na sjevernom dijelu bura. Iako kiše već može biti prijepodne bit će češća i obilnija prema večeri, a ponegdje i praćena grmljavinom.

Iako će i na istoku Hrvatske biti dosta oblaka, veći dio utorka zadržat će se suho, uz ponajviše sunčanih sati. Mjestimična kiša vjerojatna je kasno popodne u zapadnoj Slavoniji. Uz slab istočni i jugoistočni vjetar temperatura će danju biti između 4 i 8 °C, no treba računati na hladno, ponegdje i maglovito jutro.



U središnjoj Hrvatskoj umjereno i pretežno oblačno, ujutro i maglovito. Povremena oborina bit će češća popodne i navečer. Jutarnja temperatura od -4 do -2 °C, a najviša između 3 i 5 °C.

Na zapadu oblačno s povremenom kišom, u noći i ujutro u gorju još s oborinama na granici kiše i snijega pa je moguća i poledica. Nakon slabog južnog i jugozapadnog vjetra popodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni, a i na sjevernom Jadranu će jugo i jugozapadnjak zamjenjivati bura i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji veći dio dana istočnjak i jugo, a prema večeri na sjevernom dijelu bura. Iako kiše već može biti prijepodne bit će češća i obilnija prema večeri, a ponegdje i praćena grmljavinom.

Na krajnjem jugu Hrvatske glavnina kiše, vrlo vjerojatno u obliku jakih pljuskova past će na prijelazu s utorka na srijedu, a jugo će u toku dana jačati na jako pa će i more prema večeri biti valovitije.


Reci što misliš!