Događaji

promet

Policijski nadzor tijekom vikenda - 155 prekršaja, najčešće prekoračenje brzine

Policijski nadzor tijekom vikenda - 155 prekršaja, najčešće prekoračenje brzine
Dino Stanin/PIXSELL

Tijekom proteklog vikenda zadarska policija je kontrolom prometa obuhvatila 632 vozača, kod kojih je utvrđeno 155 prekršaja

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu, a policija je kontrolirala 632 vozila i vozača.

Evidentirano je ukupno 155 prekršaja od čega izdvajamo 13 za alkohol, 41 za prekoračenje  brzine, 8 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 5 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 nepropisnih pretjecanja te 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Tijekom vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća od kojih 11 s materijalnom štetom dok su u četiri prometne nesreće tri osobe zadobile teže, a jedna lakše tjelesne ozlijede.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,10 g/kg.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača, koji jeu subotu, 02. prosinca na D-8 oko 22,40 sati izazvao prometnu nesreću, u kojoj su dva strana državljana zadobila teške tjelesne ozljede.

Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada je 62-godišnji hrvatski državljanin upravljajući teretnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, nailaskom na semaforizirano raskrižje ulica Crno i ulice 72. bojna Vojne policije, zbog neprilagođene brzine vozilom udario u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koji je bio zaustavljen na raskrižju poradi upaljenog crvenog svjetla.
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 27-godišnji vozač, državljanin Luksemburga,  te 25- godišnji putnik, državljanin Austrije.

Kod vozača, kod kojeg su konstatirane lakše tjelesne ozljede je utvrđena veća koncentracija alkohola u organizmu te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Reci što misliš!