Događaji

Udruga Argonauta

Nastavlja se projekt "Kornati-važno je o moru znati"

Nastavlja se projekt

Udruga Argonauta iz Murtera u studenom je krenula u provedbu sad već osmog izdanja dugogodišnjeg edukacijskog projekta pod nazivom Kornati-važno je o moru znati 8.

Cilj projekta je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz edukacijske programe, izvođenje edukativnih ekoloških radionica za predškolsku i ranoškolske djecu na temu biološke raznolikosti i zaštite mora te vođenje izvannastavne aktivnosti pod nazivom Eko-patrola, kao mjesečne izvanškolske i izvannastavne aktivnosti za djecu viših razreda osnovne škole.

Kroz projekt će se izvoditi aktivnosti edukacijskog programa na temu Kornatskog otočja gdje će djeci žbiti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije, kulturno – povijesne baštine te demonstraciju terensko – istraživačkog rada u biologiji mora. Dosadašnja praksa ovako provedenih izleta pokazala je veliku razinu zainteresiranosti djece te su radionice polučile visoku razinu edukacije, ali i socijalizacije. Ponovno su tu omiljene Eko-srijede, radionice za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole koje će provoditi Argonautini volonteri uz pomoć stručnog vodstva iz udruge. Još jednu komponentu projekta predstavljat će Argonautina Eko-patrola namjenjena mješovitoj grupi učenika osnovnoškolske dobi iz OŠ Vodice.

Projekt će se provoditi do 31. kolovoza, 2024. godine. Partneri na projektu su Općina Murter-Kornati, OŠ Vodice, Dječji vrtić Spužvica, Tisno, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac Šibenik, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Udruga Kamenčići Šibenik, JU NP Kornati, a suradnici Udruga Aurora.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH kroz sredstva potpore projektima udruga i području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024. 

 


Reci što misliš!