Događaji

čestitamo!

Javna ustanova Park prirode Velebit ponosni je dobitnik nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Javna ustanova Park prirode Velebit ponosni je dobitnik nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Javnoj ustanovi „Park prirode Velebit“ dodijeljena je Zlatna povelja u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“.

- Ova nagrada nam je još jedan pokazatelj uspješnosti upravljanja zaštićenim područjem.

Osim zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti, što nam je osnovna djelatnost, svakodnevno uspješno provodimo aktivni turizam na području Parka. Najposjećeniji lokaliteti u Parku, uvala Zavratnica i Cerovačke špilje, su lokaliteti koji svake godine bilježe značajan porast posjetitelja.

U posljednje dvije godine od otvorenja novog Centra izvrsnosti Cerovačke špilje primili smo 30 000 posjetitelja s čim smo povećali doprinos turizmu okolnog područja te ga definitivno smatramo središnjim mjestom speleoturističke ponude Ustanove i jedne od glavnih turističkih atrakcija u široj regiji, poručuju iz Javne ustanove.

Osim Cerovačkih špilja, područje Parka obiluje atraktivnim mjestima za aktivni turizam, od uvale Zavratnica, rijeke Zrmanje i Krupe, Tulovih greda, Baških Oštarija i svih ostalih lokaliteta. 

Svečanost dodjele nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ održala se u četvrtak, 30. studenog 2023. godine u Osijeku. 

 


Reci što misliš!