Događaji

vremenska prognoza

U petak oblačno, jugo i iznadprosječno toplo

U petak oblačno, jugo i iznadprosječno toplo
Iva Pejković

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno, uz tek ponegdje kišu, uglavnom u prvom dijelu dana. Jugo i južni vjetar umjereno do jaki

U petak na istoku Hrvatske promjenjivo, pri čemu uglavnom ujutro još mjestimice može biti kiše, ponajprije na zapadu. Bit će iznadprosječno toplo uz najvišu temperaturu primjereniju sredini listopada nego početku prosinca.



U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću u prvom dijelu dana. Umjeren jugozapadnjak navečer će na sjeveru okrenuti na sjeverni vjetar. Najviša temperatura od 7 °C na sjeveru do čak 18 °C ponegdje u Pokuplju i Posavini.

Toplije od uobičajenog za početak prosinca bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju, te kišovito i vjetrovito. Puhat će umjeren do jak, ponegdje i olujni južni i jugozapadni vjetar, na moru i jugo.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno, uz tek ponegdje kišu, uglavnom u prvom dijelu dana. Jugo i južni vjetar umjereno do jaki, prema otvorenome i olujni, pa će more biti umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito.

Podjednako vjetrovito i valovito i na jugu Hrvatske. Uz promjenljivu naoblaku te sunčana razdoblja, mjestimična kiša moguća je uglavnom u Konavlima. Temperatura zraka između 15 i 20 °C.


Reci što misliš!