Događaji

vremenska prognoza

U Dalmaciji s južinom promjenjivo oblačno

U Dalmaciji s južinom promjenjivo oblačno
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji s južinom promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, češća u unutrašnjosti. Južnije će biti i sunčanih razdoblja.

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno. Do večeri će se zadržati uglavnom suho, malo kiše past će u Posavini. Uz umjeren jugoistočni, pa južni i navečer jugozapadni vjetar bit će sve toplije. Stoga sredinom dana oko 8 °C, navečer i više, moguće i iznad 15 °C, uz kojih će mnogi zaboraviti na jutarnji slab do umjeren mraz.



U oblačnoj središnjoj Hrvatskoj umjeren jugozapadnjak donosit će vlažan zrak i mjestimičnu kišu. Ujutro hladno, oko -2 °C, pa se kiša može smrzavati u dodiru s tlom. 

Najviše oborine past će na tmurnom zapadu. U gorju noćas ponegdje moguć i snijeg, a s porastom temperature slijedi kiša. U Gorskom kotaru osobito pred jutro treba dodatno paziti u prometu zbog mogućnosti poledice. Puhat će umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar, lokalno s olujnim udarima.

U Dalmaciji s južinom promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, češća u unutrašnjosti. Južnije će biti i sunčanih razdoblja. More u jačanju na umjereno valovito i valovito. Najviša temperatura zraka od 12 °C u unutrašnjosti do 18 °C na otocima. 

Na krajnjem jugu Hrvatske promjenjivo oblačno, osobito prijepodne sa sunčanim razdobljima, ali mjestimice s kišom. Slaba i umjerena bura u noći će već okretati na jugo, koje će pojačati na jako, ponegdje moguće s olujnim udarima, uglavnom prema otvorenom morua. Temperatura zraka danju će porasti do oko 18 °C."


Reci što misliš!