Događaji

raste iznos božićnice

Sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman: U prvih 6 mjeseci rashodi smanjeni, a prihodi povećani

Sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman: U prvih 6 mjeseci rashodi smanjeni, a prihodi povećani
otokpasman.hr / Radio Zadar

Prošli tjedan održana je 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman na kojoj su predsjednik Općinskog vijeća Šime Jureško s prisutnim vijećnicima prema najavljenom dnevnom redu donijeli niz odluka koje pokrivaju aktualnu situaciju na području općine

Od 18 točaka dnevnog reda izdvajamo kako su vijećnici donijeli polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Pašman za period od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine te su prema tom izvješću u prvih 6 mjeseci 2023. godine ostvareni prihodi u iznosu od 1.257.271,04 eura što je povećanje za 13% u odnosu na prihode prvih 6 mjeseci prošle godine dok  su rashodi bili u iznosu od 819.853,32 eura što je smanjenje za 19% u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

Općinsko vijeće donijelo je odluku o isplati prigodnog dara povodom božićnih blagdana (božićnice) i uskršnjih blagdana (uskrsnice) umirovljenicima s područja Općine Pašman. Prema toj odluci se visina božićnica povećava za 50% te se za sljedeću godinu uvodi i isplaćivanje uskrsnica.

Na sjednici je također prihvaćeno donošenje V. Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pašman, a zainteresirani mogu konkretne izmjene i dopune prostornog plana pogledati na službenim stranicama Općine Pašman.

Općina Pašman također pristupa Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju koji okuplja lokalna i regionalna tijela vlasti Europske unije s ciljem smanjenja emisije CO2 i povećanja otpornosti na djelovanje klimatskih promjena.

Odlukom o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Općine Pašman osniva se Savjet koji ima predsjednika i dva člana, a njegova zadaća je očitovanje i davanje mišljenja o pružanju i cijeni javnih usluga koje se pružaju potrošačima za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju, obavljanje dimnjačarskih poslova, prijevoz putnika u javnom prometu, sakupljanje komunalnog otpada te usluge parkiranja na uređenim javnim površinama.

Na sjednici je donesena i odluka o redu na pomorskom dobru Općine Pašman kojom se propisuje red na pomorskom dobru kao cjeloviti sustav mjera i radnji kojima se osigurava zaštita i održavanje pomorskog dobra što uključuje: način uređenja i korištenja pomorskog dobra u općoj upotrebi za gospodarske i druge svrhe, održavanje čistoće i čuvanje površina pomorskog dobra, osiguranje nesmetanog prolaska duž pomorskog dobra, mjere za održavanje reda na pomorskom dobru, prekršajne odredbe i dr.


Reci što misliš!