Događaji

utorak, 28. studenog u 19

Film "Luzzu" u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana Mediterana

Film

"Luzzu" gledamo u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana Mediterana ovog utorka u 19 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz je slobodan

Drvena ribarska barka žute, plave, crvene i zelene boje, malteški "luzzu" iz naslova filma, prenosi se generacijama u obitelji, od pradjeda do praunuka Jesmarka.

Jesmark je mladi malteški ribar koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca. Sve manji ulovi, nametnute zakonske restrikcije i kompetitivno ribarsko tržište dovode ga do financijske krize koju produbljuju neočekivani izdaci za zdravlje novorođenog sina. Očajnički želeći financijski osigurati obitelji, Jesmark ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući leđa generacijama ribarske tradicije.

Luzzu je prvi malteški film ikada prikazan na platnu velikog festivala, Sundance Film Festivala. Glavnu ulogu tumači naturščik Jesmark Scicluna, nagrađen za svoju impresivnu ulogu nagradom za najboljeg glumca upravo na Sundanceu, a u ostalim ulogama nalaze se Marlene Schranz i David Scicluna. Režiju potpisuje dugometražni debitant Alex Camilleri, a koliko je dobro debitirao govori nominacija za najbolji film na festivalu u Veneciji!


Reci što misliš!