Događaji

svečana sjednica gv

Branko Dukić: Kvalitetniji život i ostvarenje snova naše djece - upravo tu, u našem gradu

Branko Dukić: Kvalitetniji život i ostvarenje snova naše djece - upravo tu, u našem gradu
Šime Zelić/ PIXSELL

Mladima šalje poruku kako Zadar ulaže u gospodarstvo, povisuje potpore za poduzetnike, gradi POS-ove stanove, priprema teren za obiteljske kuće te pronalazi stambena rješenja za deficitarne kadrove.

Zadar slavi svoj dan i blagdan svojega nebeskoga zaštitnika svetog Krševana.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u tijeku je svečana sjednica uz dodjeljuju priznanja ovogodišnjim laureatima.

Uvertira su prigodni govori uzvanika. 

Gradonačelnik Branko Dukić pohvalio se projektima koji su započeti ili su već dovršeni poput obnovljene zadarske rive i Tehničke škole. Raste kaže i zaposlenost, u posljednjih deset godina za dvadeset posto, Zadar danas broji 40 tisuća stanovnika u radnom odnosu. Istaknuo je i kako je u Zadar doselilo tisuću osoba više nego što je odselilo.

Mladima šalje poruku kako Zadar ulaže u gospodarstvo, povisuje potpore za poduzetnike, gradi POS-ove stanove, priprema teren za obiteljske kuće te pronalazi stambena rješenja za deficitarne kadrove.

Sredstva se ulažu i za sufinanciranje vrtića, za gradnju novih sadržaja u gradskim četvrtima od igrališta do mjesta za druženje. Zadar je vaš najbolji izbor - poručuje mladima gradonačelnik Dukić                     

- Ovo je svečana sjednica kojom slavimo naš grad, ali i sve one koji su svojim radom, stvaralaštvom i uspjesima učinili Zadar ponosnim. U ovim prigodama prisjećamo se i obavljenog posla, dobrog i uspješnog, ali i onog propuštenog, nedovršenog. Podvlačimo crtu pod godinu na izmaku - kazao je, uz ostalo, gradonačelnik Branko Dukić. 

Jedino okupljeni oko svih važnih odluka možemo osigurati kvalitetniji život i ostvarenje snova naše djece upravo tu u našem gradu - poručio je gradonačelnik. 

- Za dugoročne pozitivne trendove moramo zadovoljiti svima poznate kriterije, a to su financijske, stambene, obiteljske i društvene prilike, a pri tom mislimo u prvom redu na naše mlade, koji se školuju izvan svog rodnog grada ili su svoju karijeru započeli graditi negdje drugdje, i to je ono što nas ohrabruje. Poruka je za njih da se zeleni trava i u vašem dvorištu.

- Naš zadatak nije da se identificiramo s gradom, nego je naš zadatak da u ovom malenom gradu budemo veći od grada, to su učinili naši laureati. Zadar je velik isključivo kao mjesto u kojem mogu nastati veliki ljudi, velika djela koja neće svaki put biti prepoznata od onog prosjeka, to su ljudi koji danas ne mogu osjetiti ovaj polumistični dan. Za takve ljude ja danas onesposobljujem vlastiti vid i ne vidim ih - kazao je uz ostalo predsjednik Gradskoga vijeća Marko Vučetić.

- Tkogod danas dođe u Zadar, već samo kad prošeta kroz grad, na oko može vidjeti grad koji se mijenja, koji raste i razvija se u svim svojim gradskim četvrtima i predjelima. Danas je Zadar grad koji prati razvojne trendove i u kojem je suvremeni čovjek bilo kao pojedinac ili kao obitelj može živjeti slobodno, sigurno, i biti posvećen stvaranju vlastite bolje perspektive - kazao je uz ostalo ministar Šime Erlić.


Reci što misliš!