Događaji

omogućila Ličko - senjska županija

Gospićko rodilište dobilo "reanimacijski stolić"

Gospićko rodilište dobilo

Gospićko rodilište dobilo je u četvrtak multifunkcionalnu opremu za reanimaciju novorođenčadi tzv. “reanimacijski stolić”, a nabavku je uz 22.875 eura donacije omogućila Ličko - senjska županija

U Općoj bolnici u Gospiću godišnje se rodi oko 270 djece, a neka od njih odmah po rođenju trebaju intenzivnu skrb, kazala je na primopredaji donacije voditeljica odjela pedijatrije Linda Hibravi Kosić, te dodala da je riječ o najnovijoj tehnologiji s aparatom za potporu disanja, primjerenim baš za novorođenčad, a ima i kompletan monitoring svih vitalnih funkcija.

Kompletan monitoring do sada nismo imali, jer naš stari reanimacijski aparat ima više od 15 godina. Osim toga, nabavili smo i novi aparat za sluh, s kojim radimo obavezan novorođenački probir sluha“, kazala je Hibravi Kosić i zahvalila županu Ernestu Petryju na donaciji.

Aparat je već pušten u funkciju i predstavlja značajan doprinos kvaliteti zdravstvene skrbi najmlađih pacijenata, rekla je ravnateljica OB Gospić Sandra Čubelić i naglasila da je ukupna vrijednost nove opreme 30.000 eura. Prema njenim riječima, zahvaljujući toj donaciji, bolnica nastavlja s pružanjem vrhunske skrbi za novorođenčad. 

Župan Petry je izrazio zadovoljstvo što je Županija ličko-senjska mogla pridonijeti unaprjeđenju uvjeta rada Opće bolnice u Gospiću i naglasio važnost kontinuirane podrške zdravstvenim ustanovama.

„Čast nam je da smo mogli osigurati sredstava za opremu koja spašava živote naših najmlađih sugrađana“, rekao je Petry i najavio da će Ličko-senjska županija nastaviti voditi brigu o svim zdravstvenim ustanovama na području županije, neovisno o promjenama nadležnosti.

Podsjetio je pri tom Petry da od nove godine Županija više neće upravljati gospićkom bolnicom već će osnivačka prava prijeći na Ministarstvo zdravstva, odnosno na Republiku Hrvatsku, ali je napomenuo da će Županija i dalje pomagati bolnici pri nabavci potrebnih uređaja, "što novcem iz proračuna, što lobiranjem pri Ministarstvu zdravstva".


Reci što misliš!