Događaji

#DHMZ

Sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura do 29 °C

Sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura do 29 °C
Bojan Bogdanić

Sunčano i danju vrlo toplo. Puhat će slaba do umjerena bura, lokalno na udare i jaka, popodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 26 do 29 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 2.10.2023. u 19 sati

Upozorenje

Još u početku su na krajnjem jugu Jadrana mogući udari sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova. Tijekom noći i jutra na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimice udari NE vjetra 35-40, na krajnjem jugu do 45 čvorova. Tijekom noći i jutra je na krajnjem sjeveru Jadrana moguća magla.

Stanje

Nad Jadranom se sa sjevera proteže anticiklonalni greben koji podržava stabilno vrijeme.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar 6-16, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice do 20, na krajnjem jugu Jadrana do 24 čvora. TIjekom noći će vjetar skretati na buru 6-16, na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana do 20, na kranjem jugu do 26 čvorova. Od sredine noći na sjevernom Jadranu uglavnom tiho.

More 2-3, na južnom Jadranu ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km, tijekom noći na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje može biti oko 5 km zbog sumaglice, na krajnjem sjeveru je moguća i manja od 1 km zbog magle. Pretežno vedro.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uglavnom tiho, od sredine dana će zapuhati slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana slaba do umjerena, na krajnjem jugu i pojačana bura, tijekom dana će oslabjeti i skretati na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

More malo do umjereno valovito, još u početku na južnom Jadranu moguće i valovito, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u smirivanju. Pretežno vedro. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje može biti sumaglice, na krajnjem sjeveru Jadrana je moguća i magla.


Reci što misliš!