Događaji

MEĐUNARODNI KONGRES POKAŽI SRCE

Liječnici Luke Modrića, Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda u Zagrebu o tajnama brige za zdravlje sportaša

Liječnici Luke Modrića, Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda u Zagrebu o tajnama brige za zdravlje sportaša
Press

Profesionalni sport je izuzetno naporan i ponekad može nositi određene rizike za zdravlje. U ovom stresnom zanimanju, sklonost ozljedama više je desetaka puta veća od bilo kojeg drugog zanimanja.

Sa zajedničkom misijom kako loše strane sporta svesti na minimum, u Hrvatskoj se po prvi put okupljaju najveći stručnjaci iz najpopularnijih europskih nogometnih klubova, članovi prestižne Futbol Doctors Network. Liječnici koji svakodnevno paze na zdravlje svjetskih nogometnih velikana poput Luke Modrića, Zlatana Ibrahimovića, Cristiana Ronalda, Antoinea Griezmanna, Petra Muse i drugih na međunarodnom kongresu sportske medicine Pokaži srce, koji se održava u zagrebačkom Captol Boutique Cinema, u četvrtak, 15 lipnja od 8.30 sati, odgovorit će na mnoga pitanja ove goruće teme. Ovaj kongres tako će bez sumnje udariti nove temelje sveobuhvatne brige za sportaše u svijetu.

Posebno za ovu priliku u Hrvatsku ponovo dolazi glavni medicinski direktor Real Madrida dr. Niko Mihić, koji će na kongresu Pokaži srce otkriti sve detalje o traumatskim ozljedama mozga kod nogometaša. Tu je i dr. Alexandre Creuzé - timski liječnik za prve momčadi AS Monaca. Ovaj svjetski stručnjak u Zagrebu će nas upoznati s temom Botulinum toksin za bolove u preponama u profesionalnom nogometu. Zanimljvo predavanje održat će i Dr. Phillip Ehrenstein, koji radi kao glavni klupski liječnik za popularni Bayer 04 Leverkusen, a predstavit će temu ACL / kvadriceps i periferna stabilizacija.

Svoja znanja o sportskim lezijama i njihovom učinku podijelit će Dr. José-María Villalón, koji je više od 25 godina voditelj medicinske službe kluba Atlético de Madrid. Daniel Sheth, suosnivač i glavni financijski direktor Fùtbol Doctors Network educirat će nas o temi nogomet kao biznis. Posebnu pažnju na kongresu privući će dr. Stefano Mazzoni, koji je u svojoj karijeri radio kao timski liječnik AC Milana, a sada je voditelj medicinskog odjela i direktor odjela za istraživanje MilanLaba. Tu je i dr. Lluis Til, liječnik SL Benfica.

Dr. Muhammad Zafar Iqbal, koji trenutačno radi kao voditelj sportske medicine za FC Crystal Palace pozabavit će se osjetljivom temom Injekcije u nogometnoj medicini - okretanje krvi ili novca, dok će timski liječnik za FC Utrecht dr. Prabath Lodewijks predstaviti ehokardiografiju u nogometu – abmornalno je novo normalno.

Kongres Pokaži srce održat će se u organizaciji prestižne španjolske Futbol Doctors Network, Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja, Hrvatskog društva za nogometnu medicinu, Hrvatskog liječničkog zbora i Poliklinike Life. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatske liječničke komore.

Međunarodni kongres Pokaži srce nastavak je vrijednih, širih aktivnosti sportsko zdravstvene platforme Pokaži srce, pokrenute početkom 2022. godine uz svesrdnu pomoć prijatelja i donatora hrvatskog sporta, PSK - kao sponzora hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno HNS-a, koji snažno podržava i podupire aktivnosti Pokaži srce, kao i drugi stručni partneri: Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Zdravstveno veleučilište, Specijalna bolnica Sv. Katarina, Therabody, Move to cure, Incrediwear, Viator i uz podršku velikog broja istaknutih sportaša, predvođenih ambasadorima i članovima stručnog stožera Hrvatskog nogometnog saveza: Ivice Olića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke, kojima se pridružuju i mnogi drugi sportaši iz različitih sportova, jer svi sportaši prepoznaju važnost brige o zdravlju mladih sportaša.

 


Reci što misliš!