Događaji

#županija

Posjetom djece Muzeju ninskih starina počelo obilježavanje Dana grada Nina

Posjetom djece Muzeju ninskih starina počelo obilježavanje Dana grada Nina
AMZ

Obilježavanje Dana grada Nina započelo je u jutarnjim satima vodstvom i radionicom u Muzeju ninskih starina AMZd. Tom prigodom su nam se pridružila djeca iz Dječjeg vrtića Morska vila iz Nina.

Njima je viša kustosica mr. sc. Majda Dadić kroz vodstvo pojasnila što sve čuva naš Muzej. Nakon vodstva uslijedila je radionica „Pinel i Kukica u Ninu“ koju je vodila muzejska pedagoginja Jelena Vekić Bašić. Drago nam je da su se i ovog puta Muzejskoj družini priključili novi članovi, sasvim sigurno budući čuvari ninske kulturne baštine. Suradnja s Dječjim vrtićem se nastavlja stoga zahvale idu ravnateljici Ireni Ćuk, pedagoginji Gorani Žuvela te odgojiteljicama Jadranki Dević, Danijeli Kuzmar i Tei Škibola.

U večernjim satima, u prekrasnom ambijentu lapidarija, viša kustosica Dušanka Romanović održala je predavanje pod naslovom „Antički šivani brodovi iz Zatona kod Nina“. Prisutne je upoznala s tri šivana broda i njihovom liburnskom tehnikom brodogradnje koja se zadržala i u rimsko doba. Poslije predavanja posjetitelji su mogli i pogledati izložene originalne dijelove brodske konstrukcije.

Ovom prigodom ulaz u Muzej ninskih starina AMZd je bio besplatan za sve posjetitelje.
Arheološki muzej Zadar zahvaljuje Gradu Ninu na višegodišnjoj suradnji te ovom prilikom upućuje čestitke povodom obilježavanja Dana grada Nina svim Ninjankama i Ninjanima.

 


Reci što misliš!