Događaji

info kantun

Najave iz Zadarske nadbiskupije: Mlada misa, duhovna obnova, euharistijsko klanjanje

Najave iz Zadarske nadbiskupije: Mlada misa, duhovna obnova, euharistijsko klanjanje
Dino Stanin/PIXSELL

Euharistijsko klanjanje uoči svećeničkog ređenja u crkvi Gospe od Zdravlja u Zadru, u petak, 9. lipnja s početkom u 21,00 sat predvodi don Ivan Šibalić, studentski kapelan i povjerenik za mlade u Zadarskoj nadbiskupiji.

Klanjanje pod geslom 'Ovo činite meni na spomen' (Lk 22,19) animira Zbor mladih Magnificat.

Svećeničko ređenje dvojice zadarskih đakona je u subotu, 10. lipnja, u katedrali sv. Stošije u Zadru.

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić predvodi svečano misno slavlje s početkom u 10,00 sati, kada će za svećenike zarediti don Marija Karadakića iz župe Kistanje i don Marija Protića iz župe Sukošan.

U pripravi za svećeničko ređenje svoga župljanina, don Mladena Protića, u njegovoj rodnoj župi sv. Kasijana u Sukošanu, u petak, 9. lipnja, s početkom u 19,00 sati ispred crkve Gospe od Milosrđa svjedočanstvo iznosi i koncert će održati Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika, glazbenik i angažirani vjernik laik.

Veliku duhovnu obnovu 10., 11. i 12. lipnja s početkom u 18 sati ispred crkve Gospe od Milosrđa u Sukošanu predvodi brat Danijel Čović. Na obnovu su dobrodošli vjernici iz cijele Zadarske nadbiskupije. 

Ta je duhovna obnova ujedno zahvala i priprava župe za proslavu mlade mise Sukošanca don Mladena Protića koji će svoju mladu misu slaviti u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu u nedjelju, 18. lipnja s početkom u 10,30 sati.

Mlada misa don Marija Karadakića, drugog ovogodišnjeg mladomisnika Zadarske nadbiskupije je u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama u subotu, 17. lipnja s početkom u 11,00 sati.


Reci što misliš!

 Izdvojeno