Događaji

dramatična akcija

Spašena ozlijeđena hrvatska planinarka koja je zaglavila na Veležu

Spašena ozlijeđena hrvatska planinarka koja je zaglavila na Veležu
Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e / Screenshot

Hrvatska državljanka spašena je u ponedjeljak rano ujutro te je prebačena u bolnicu nakon jučerašnje nezgode u kojoj je ostala izolirana na iznimno opasnoj, 400 metara visokoj, litici planine Velež nedaleko Mostara.

„Pripadnici Gorske službe spašavanja uspjeli su ženu oko 01.20 sati spustiti u podnožje litice, a akcija spašavanja je okončana u 04.30 sati“, rekli su za Hinu pripadnici Gorske službe spašavanja u Mostaru.

Po njihovim riječima, ozlijeđenu ženu helikopter Europskih mirovnih snaga (EUFOR) transportirao je u bolnicu dr. Safet Mujić u Mostaru, gdje je hospitalizirana.

Prema istome izvoru ona je bila u skupini od 12 planinara koji su se kretali iznimno opasnom trasom planine Velež, no nisu posve jasne okolnosti kako je zapela na 400 metara visokoj litici.

Njezino spašavanje trajalo je od jučer od popodnevnih sati. Žena je, zahvaljujući posebnoj korpi za spašavanje, sigurno spuštena s litice.

U jučerašnju akciju bio je uključen i helikopter Službe spašavanja Republike Srpske, no u tome trenutku nije mogao pristupiti unesrećenoj ženi.


Reci što misliš!