Događaji

STEM tjedan donosi kino na otvorenom

Kino pod zvijezdama: WALL-E na Trgu 5 bunara

Kino pod zvijezdama: WALL-E na Trgu 5 bunara

U subotu 27. 05. s početkom u 20:30 sati, u sklopu STEM tjedna, prikazati će se kino projekcija Oscarom ovjenčanog animiranog filma „Wall-E“, jednog od najboljih i najomiljenijih animiranih filmova zadnjih godina koji donosi toplu priču za sve generacije o robotu pod nazivom Wall-E u velikoj i uzbudljivoj avanturi.
Na ovu kino projekciju, u predivnom okruženju na Trgu 5 bunara ispod zvjezdanog neba, pozvani su svi - i djeca i odrasli.

Subotnje jutro na Trgu 5 bunara također je rezervirano za zanimljive, interaktivne i pokazne radionice na kojim će djeca moći sudjelovati, ali i isprobati te upravljati pokaznim robotićima.

Posljednji dan STEM tjedna, u nedjelju 28. 05., donosi još jednu kino projekciju dokumentarnog filma „Greta“, koja će se održati u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 18:00 sati. U ljeto 2018. 15-godišnja Greta Thunberg započinje svoj glasoviti školski štrajk za klimatske promjene. U samo nekoliko mjeseca njena „mala protestna akcija“ poslije globalni pokret, a tiha djevojka postaje svjetski poznata aktivistica.

Obje kino projekcije - "WALL-E" i "Greta" su otvorene za javnost.

Organizatori STEM tjedna su Udruga za robotiku, inovativnost i kreativnost "ROBOTIC" i Grad Zadar, nositelji projekta "darZA sySTEM – STEMiziraj se!" usklopu kojeg se održava manifestacija. Ukoliko želite naučiti više o STEM vještinama i tome kako se one primjenjuju u svakodnevnom životu, svakako posjetite STEM tjedan u Zadru. Detaljan program i više informacija o samom STEM tjednu može se pronaći na službenoj stranici www.stemrobotic.hr i www.stemrobotic.hr/stem-tjedan/

Projekt "darZA sySTEM – STEMiziraj se!" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Dođite i zabavite se na STEM vikendu!


Reci što misliš!