Događaji

maturanti slave

Norijada u Zagrebu, privremeno obustavljen promet

Norijada u Zagrebu, privremeno obustavljen promet
Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebački maturanti u petak od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, Trg bana Jelačića bio je pun maturanata koji su u podne u povorci krenuli prema Bundeku, gdje će uz glazbeni program proslaviti posljednji dan škole.

Pjesma, ples, zviždanje i ove su godine bili nezaobilazni dio proslave na središnjem zagrebačkom trgu.

Zbog povorke maturanata privremeno će biti obustavljen promet na ruti od Trga bana J. Jelačića, preko Praške, Zrinskog, Strossmayerovog i Tomislavovog trga, Mihanovićevom, Miramarskom,  Ulicom Grada Vukovara, preko Mosta Slobode do parka  Bundek.

Za maturante je na Bundeku pripremljen glazbeni program a oko 14 sati trebao bi ih obići i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Kako bi Norijada prošla bez većih incidenata, na Bundeku će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Zabava traje do 20 sati, a radi lakšeg i bržeg povratka domovima, organizirane su pojačane linije gradskog prijevoza.

Maturante će zabavljati Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont. Voditelj programa biti će animator Marko Petar Orešković.


Reci što misliš!