Događaji

uvodi se red

Odzvonilo je zakupu javnih površina na Poluotoku

Odzvonilo je zakupu javnih površina na Poluotoku
Sime Zelic/PIXSELL

Prošlog tjedna komunalni redari počeli su uklanjati ugostiteljski inventar s javnih površina za koje nije bio sklopljen ugovor o korištenju.

Ta akcija će se nastaviti, a zadarski gradonačelnik Branko Dukić najavio je na današnjem kolegiju još oštrije mjere. Jedna od njih je uvođenje dvogodišnjeg moratorija za nove zakupce javnih površina na Polutoku, piše Radio Zadar.

- Ovo je tek početak jer će se ukloniti sav inventar koji se nalazi u javnom gradskom prostoru bez dozvole. Kao najvažniju novost istaknut ću stavljanje moratorija na svako daljnje ugovaranje novih površina na razdoblje od sljedeće dvije godine. Napravit ćemo detaljnu provjeru korištenja postojećih javnih površina te definirati koje treba umanjiti. Idemo i sa povećanjem cijena za zakupnine, a uvodimo i markaciju  javnih površina, obilježit ćemo na terenu granice svih ugostiteljskih objekata, kazao je gradonačelnik Dukić.

Pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona na kolegiju je pojasnio kako svi budući zakupci od 1.1.2024. do 31.12. 2025. godine neće moći dobiti zakup  javne površine za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica. Najavio je i uvođenje novih pravila/ cijena/ zona u korištenje javnih gradskih prostora na Poluotoku. 


Reci što misliš!