Događaji

​Gastro događanja

Ribarske tradicije i Svijet školjki u Starigradu

Ribarske tradicije i Svijet školjki u Starigradu
Ivan Čorić

U sklopu projekta Okusi baštinu u Starigradu 29. svibnja se održavaju dva gastro događanja.

Program pod nazivom Ribarske tradicije u sklopu kojega će se posjetiteljima prezentirati tradicionalne tehnike soljenja, mariniranja i sušenja ribe te pripremati riblja jela za degustaciju, sve uz zvuke dalmatinske pjesme u izvedbi klape Leut. Program će se održati na starigradskoj rivi Bikarija s početkom u 20.00h.

U ponedjeljak, 29.svibnja na programu je i edukativno druženje uz degustaciju školjki pod nazivom Svijet školjki. Predavanje o školjkama, akvakulturi i očuvanju bioraznolikosti Podvelebitskog kanala održat će Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, nakon čega će sudionici imati priliku degustirati već poznate školjke poput dagnji ali i one za sada manje zastupljene na lokalnom području ali sa velikim potencijalom poput kamenica i jakobovih kapica. Program počinje u 18.30h u zgradi Općine Starigrad, Trg Tome Marasovića 1, ulaz je slobodan.

Projekt Okusi baštinu sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Provedba je počela u 2022.g. te se nastavlja i tijekom cijele 2023.godine kroz 2.fazu projekta, pa sve ljubitelje mora i morskih plodova očekuje još niz zanimljivih sadržaja u Starigradu ali i u okolnim mjestima.


Reci što misliš!