Događaji

13. svibnja

Koncert Klasične duhovne glazbe u čast Gospi od Zečeva

Koncert Klasične duhovne glazbe u čast Gospi od Zečeva

Ususret Blagdanu Gospe od Zečeva u subotu 13. svibnja 2023. održati će se koncert Klasične duhovne glazbe u čast Gospi od Zečeva, sopran Ksenija Kovačić, orgulje Davor Ljubić.

Početak koncerta je u 19 sati u nekadašnjoj prvoj katedrali u Hrvata župnoj crkvi Svetog Anselma.

Na programu koncerta su: G.B. Pergolesi, J.S. Bach, T. Albinoni, M. Lorenc, M. Lešćan, M. Reger, G. Puccini i W.A. Mozart.

Više od Blagdanu Gospe od Zečeva koji se ove godine obilježava 15. 5. 2023.

Ksenija Kovačić

Ksenija Kovačić rođena je u Varaždinu gdje je pohađala Srednju glazbenu školu. Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Cynthie Hansell-Bakić. Postdiplomski studij nastavlja u Grazu na Sveučilštu za glazbu i scensku umjetnost gdje je magistrirala pjevanje u klasi profesorice Agathe Kania – Knobloch. Dvogodišnju specijalizaciju iz Lieda i oratorija završava u klasama profesora Gerharda Zellera i Karlheinza Donauera.Kontinuirano se usavršava na međunarodnim seminarima eminentnih pjevača KS. Petera Dvorskog, KS. Renate Holm, KS. Gottfrieda Hornika i Zlatice Livorove. Na kazališnim daskama Opere u Grazu, Theater im Palais Graz , MUMUTH, Stadttheater Leoben te u Musikverein für Steiermark utjelovila je uloge: Pamina (Die Zauberflöte), Gretel (Hänsel und Gretel),Susanna ( Le nozze di Figaro), Badiˈat ( Lˈ Upuppa),Marie (Prodana nevjesta), Prinzessin Schlafittchen (Das Traumfresserchen), Erste Dienerin i Solo Stimme ( Frau ohne Schatten). U sklopu festivala “Steirischer Herbst” sudjelovala je u praizvedbi opere “ Lies and sorrow” Maura Montalbettia u kojoj se predstavila glavnom ulogom Donne I. Surađivala je sa eminentnim redateljima poput Michaela Sturmingera (Das Traumfresserchen), Marca Artura Marellia ( Frau ohne Schatten) i Christiana Pöppelreitera (Die Zauberflöte, Hänsel und Gretel, L ˈUpuppa). Sudjeluje na brojnim recitalima,koncertima I festivalima u Austriji, Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj.Dobitnica je nagrade “Best of south east.”

Davor Ljubić

Davor Ljubić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirao na Visokoj školi za glazbu u Freiburgu, Njemačka. Solistički nastupa u domovini i inozemstvu (BIH, Austrija, Njemačka, Italija,Kina, SAD). Orguljaš je crkve sv. Blaža u Zagrebu. Zaposlen je na odsjeku za pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu. Od značajnijih nastupa potrebno je izdvojiti koncerte na Varaždinskim baroknim večerima, Dubrovačkim ljetnim igrama, nastupe u okviru Pasionske baštine u Zagrebu te Zadarskog i Senjskog ljeta. Sudjelovao je na nekoliko snimanja za HRT te sa Zagrebačkim solistima snimio " Godišnja doba" Antonija Vivaldija. U istom je ansamblu nastupao izvodeći dionicu basso continuo nekoliko sezona. Tražen je kao korepetitor za brojne nastupe i seminare pjevanja. Redovito nastupa u projektima Opere BB kao pjevač i glumac.457e6eb02d9b56dd98658c2e21256b02.jpg?v=2


Reci što misliš!