Događaji

Bozanić: Križni put tiče se svakoga od nas

Bozanić: Križni put tiče se svakoga od nas
Marko Prpić/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je u nedjelju na misi za Cvjetnicu da se ono što se dogodilo na Isusovom križnom putu i na Kalvariji sudbinski "tiče svakoga od nas, svakoga čovjeka".

"Tu se dogodio središnji događaj ljudske povijesti", rekao je Bozanić predvodeći euharistijsko slavlje na Nedjelju muke Gospodnje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Misno slavlje započelo je blagoslovom grančica ispred bogoslužnog prostora nakon čega je uslijedila procesija u sami prostor gdje se nastavila misa posvećena navještaju muke i smrti Isusa Krista.

Podsjetivši na Isusove riječi s križa: "Bože moj, zašto si me ostavio", Bozanić je rekao da je to vapaj čovjeka koji se osjeća daleko od Boga.

"Koliko puta i mi u nezgodama života možda negdje u dubini duše ponavljamo taj isti vapaj", upitao je Bozanić i odgovorio da "križ i Isus na križu koji svjedoči najveću ljubav prema čovjeku govore da nas Bog nije napustio".

Zaključujući homiliju kardinal je rekao da je Isusova poruka s križa utješna poruka koje je "jaka, realna i spasonosna samo zbog toga što je Isus i čovjek i Sin Božji", priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


Reci što misliš!