Događaji

Violončelistica Rucner snimila promotivni spot za “Nikola Tesla Experiance Centar”

Violončelistica Rucner snimila promotivni spot za “Nikola Tesla Experiance Centar”

U Karlovačkom “Nikola Tesla Experiance Centru”, sagrađenom uz 4,3 milijuna eura, snimljen je u utorak promotivni video s violončelisticom Anom Rucner i najavljeno je otvorenje Centra početkom svibnja, u povodu 150. obljetnice Tesline mature.

Centar koji nosi Teslino ime, u neposrednoj je blizini Gimnazije Karlovac koju je Tesla pohađao i u kojoj je prije točno 150 godina stekao diplomu svog posljednjeg formalnog obrazovanja.

Violončelistica Rucner rekla je na tiskovnoj konferenciji da je spot svirala na električnom violončelu, što je zajedno s odabirom moderne klasike i kostimom Igora Dobranića u kojem je svirala, "baš podesno za promociju Tesle i novog doba, odnosno Nikola Tesla Experiance Centra”.

“Spot je to kojeg ću ponosno emitirati na svojim koncertima u živo, uskoro i primjerice po Kini, jer je ovo zaista nešto ekskluzivno”, rekla je Rucner.

Izrazila je zadovoljstvo što će sa spotom iz Karlovca i ranijim iz Teslinog rodnog Smiljana, moći po cijelom svijetu promovirati i Teslu i Hrvatsku.

Projekt “Nikola Tesla Experiance Centar” je projekt Karlovačke županije u koji je uloženo 4,3 milijuna eura, od čega više od tri milijuna eura bespovratno iz fondova EU.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin rekla je kako ga ne bi bilo bez "nekoliko momenata, dobre energije gimnazijskih profesora", dodavši da je kod Nikole Tesle očito “sve neka energija”.

“Nikola Tesla Experiance Centru” je potpuno spreman za otvorenje, rekla je direktorica Centra Martina Marušić Britvec. Glazbenici Ani Rucner zahvalila je što će kroz svoju glazbu promovirati i Centar i “Karlovac kao grad Tesline realke”.

“Nikola Tesla Experiance Centar” ima oko 700 kvadratnih metara, većina prostora namijenjena je prezentaciji za posjetitelje, a i u samo arhitektonsko rješenje prostora u velikoj mjeri „ugrađen“ je Tesla i njegove osebujnosti. Dio Centra je i pametno parkiralište, koje je početak priče o Nikoli Tesli. Naime, uz 50-tak mjesta, na parkiralištu su punionice za električna vozila i romobile,  smješteni su solarni paneli koji će se koristiti za energiju, a postavljene su i Tesline ovojnice.


Reci što misliš!