Događaji

zanimljiva ideja

Dalmatinska marenda u zrakoplovima Croatia Airlinesa

Dalmatinska marenda u zrakoplovima Croatia Airlinesa
Bojan Bogdanić

Dalmatinska marenda je nova gastronomsko-turistička ponuda koja će se dijeliti putnicima na svim avionskim linijama Croatia Airlinesa od 1. travnja do 31. srpnja ove godine, izvijestili su na konferenciji za novinare turistički djelatnici Splitsko-dalmatinske županije.

"Dalmatinska marenda je paketić u kojem su dalmatinski gastronomski specijaliteti: pršut, šalša, mandulat, arancini te krekeri od maslinovog ulja i ružmarina. Želimo da na linijama Croatia Airlinesa putnici imaju doživljaj Dalmacije", kaže direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović.

Rekla je kako je Dalmacija destinacija koja je prepoznata po zdravoj mediteranskoj hrani i prehrani te je vrijeme da se to naglasi kao dalmatinska prednost. Pozvala je turiste da dođu u Dalmaciju i kušaju dalmatinsku marendu.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukušić je istaknula kako se od ove godine mijenja perspektiva našeg turizma tako što se neće brojati gosti nego će se nastojati da oni budu zadovoljni.

"Naša je želja da turisti u Dalmaciji imaju doživljaj," kazala je Vukušić.


Reci što misliš!