Događaji

turizam

Biograd na moru dio projekta HTZ-a "Hrvatska prirodno tvoja"

Biograd na moru dio projekta HTZ-a
M.Gospić

Turistička zajednica grada Biograda na Moru sudjeluje u Projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma Hrvatske turističke zajednice 'Hrvatska prirodno tvoja' – 'Croatia naturally yours' pa će se tako posaditi 10 sadnica s oznakom održivosti hrvatskog turizma.

Sadnja je predviđena u 9:30 h na području iznad plaže Dražica, pored bazena. 

Riječ je o oko 160 tisuća eura koji su raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta - Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem razvoju održivog turizma te promociji Hrvatske kao održive destinacije.

Turistička zajednica grada Biograda na Moru podržava projekte održivog razvoja te se vrlo rado uključila u hvalevrijedan projekt zelenog oplemenjivanja urbanih površina s ciljem smanjenja ugljikovog otiska, a želja nam je nastaviti sa projektom i sljedećih godina, te se nadamo da će se uključiti i šira lokalna zajednica.

 

Kalelarga

Reci što misliš!