Događaji

zadra nova

Europskim sredstvima do novog vozila za Dom za odrasle Sv. Frane

Europskim sredstvima do novog vozila za Dom za odrasle Sv. Frane
Zadra nova

Projekt „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ sufinancira se bespovratnim sredstvima EU-a

Primopredaja vozila u sklopu projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ održana je u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Zadar.

Nabavljeno teretno vozilo sa dva reda sjedala marke FORD CONNECT KOMBI N1, u ukupnoj vrijednosti od 29.980,20 eura, koristit će partner na projektu Dom za odrasle osobe sv. Frane Zadar za potrebe pružanja izvaninstitucijskih usluga. Navedeno uključuje uslugu pomoći u kući, odnosno dostave obroka za stare i nemoćne.

Projekt „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ sufinancira se bespovratnim sredstvima EU-a u iznosu od 1.976.685,75 EUR kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Podršku u provedbi projekta pruža Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranjem projekta te Ministarstvo državne imovine i Grad Zadar osiguranjem nekretnina za prijelaz korisnika partnera Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar (novi naziv Doma za odgoj djece i mladeži Zadar).

Aktivnosti projekta uključuju rekonstrukciju i opremanje zgrade koju je ranije koristio Dom za odgoj djece i mladeži Zadar. U tu zgradu će se po uređenju smjestiti Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Zadar (novi naziv Centra za socijalnu skrb Zadar). Cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 


Reci što misliš!