Događaji

29. ožujka

Uz veliki koncert 15. obljetnica djelovanja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Uz veliki koncert 15. obljetnica djelovanja Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća.

Dva su to simbola života i rada Škole: početak nebeskog, vječnog života u sjedinjenju s Gospodinom osnivača benediktinskog reda, sv. Benedikta, te početak najaktivnijeg godišnjeg doba, u kojemu se sve u prirodi budi i napreduje, što ujedno simbolizira i napredak u stečenim znanjima i vještinama naših učenika, te najavu pojačane aktivnosti prema završetku nastavne godine.

- Ovogodišnji Dan škole je još po nečemu poseban: njime obilježavamo 15. obljetnicu djelovanja OGŠ sv. Benedikta. Proslavu ćemo, kako i priliči, započeti svetim misnim slavljem u crkvi sv. Marije, 21. ožujka u 18 sati, na kojoj će uz Benediktinke svete Marije sudjelovati učenici i učitelji škole, kazao je ravnatelj Igor Cecić. 

- Proslavu nastavljamo Obljetničkim koncertom učenika, kojega ćemo izvesti u srijedu, 29. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u čijem će bogatom programu nastupiti polaznici predškolske glazbene skupine, školski zbor i orkestar te brojni solisti.

Kao vrijedan doprinos proslavi petnaeste obljetnice, pročelnici odjela saželi su djelovanje svakog od četiri školska odjela: glasovirskog, puhačkog, teorijskog i žičanog u tekstove popraćene fotografijama, snimkama i poveznicama na medijske priloge, dostupno na http://ogs-svbenedikta-zd.skole.hr/skola/15_obljetnica_kole.

- Želja nam je dodatno potaknuti djecu, učenike prvih i drugih razreda osnovne škole, za interes i upis u našu školu i ovim putem pozivamo sve zainteresirane i njihove roditelja da nam se jave na kontakte objavljene na školskoj mrežnoj stranici kazao je ravnatelj Igor Cecić, prof.

 

 


Reci što misliš!