Događaji

in memoriam

Otvorenje moto sezone Zadarske županije bajkeri posvećuju fotografu i prijatelju Vedranu Sitnici

Otvorenje moto sezone Zadarske županije bajkeri posvećuju fotografu i prijatelju Vedranu Sitnici

Drugu godinu za redom Moto klub BIK organizira defile „Otvorenje moto sezone Zadarske županije“ po rubnim dijelovima naše županije, sa ciljem skretanja pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti.

Okupljanje počinje u prostorijama kluba od 9.00 sati, polazak je u 10.00, dok je povratak u Benkovac predviđen oko 15,00, gdje slijedi nastavak druženje uz hranu gratis za sve sudionike i prijatelje.

In memoriam Vedran Sitnica "Zeko" - naziv je otvorenja moto sezone.

- Od ove godine defile će se održavati u spomen na prijatelja kluba i idejnog začetnika otvorenja moto sezone, našeg Vedrana. O njemu ne treba posebno trošiti riječi, svi koji smo ga poznavali izgubili smo više od prijatelja, kazali su organizatori.

Vedran Sitnica bio je dugogodišnji fotograf Zadarskog lista, kao i član moto kuba Beštije, osoba koja je zaista prešla svaki kutak naše županije, osoba koja je uvijek bila vedri pokretač i motivator.

dcd873747173dd05d3f86ad45e87b6be.jpg?v=2"Zeko" je bio njegov nadimak u moto svijetu u kojem se nadimci nose na pločici na prsima prsluka, uz tzv. boje, oznake kluba.

Vozio je Yamahu virago.

Nema moto susreta u županiji, ali i susjednoj nam BiH koji nije posjetio. Znao je reći: vrti kilometre!

Bio je vrhunski fotoreporter u Zadarskom listu. Puna dva desetljeća. Neumorno je snimao zaista sve - od svih sportskih događanja, preko predstava, koncerata, konferencija, sajmova, festivala.. sve do odlazaka u spilje, na Paklenicu, na otoke, arheološke lokalitete... u mala mjesta naše županije, a sa svima je znao kako komunicirati, od ''malog čovika'' do ministara!

S Beštijama je bio aktivan i u mnogim humanitarnim akcijama, a posebno povezan i s dječjim vrtićem Latica. 

Prerano nas je napustio 27. lipnja 2022. godine.

Drago Marić, publicist, u svojoj posljednjoj knjizi Vedranu je posvetio crticu:

Što je život u ovim današnjim teškim vremenima? Ništa! Lutrija! Danas jesi, a sutra te nema. Upravo tako nas je napustio još jedan mladi zadarski novinar – fotoreporter Zadarskog lista Vedran Sitnica. Otišao je u 45. godini 27. lipnja 2022., a dan ranije sjedili smo u omiljenom kafiću kojeg je on nazvao »Kod Bere« na njegovoj Voštarnici.

Točno samo dan ranije, 26. lipnja. Tog je ponedjeljka napravio posljednji reporterski posao, ali, nažalost, nije ga uspio vidjeti. Srce ga je izdalo. I ode Vedran. Duša od čovjeka. Uživao je u životu i svojom raspjavanom naravi drugima ga činio ljepšim i ugodnijim. I sad odjednom svega toga nema. Otišao je Vedran, prerano, tamo gdje ćemo svi otići, a najljepši ispraćaj priredio mu je mag osmišljene riječi Ante Mihić:

– Najprije se ukaže veliki osmijeh koji razvedrava tvoje obraze i tvoja obzorja. Kada Vedran dariva osmijeh, dariva sebe. Nenametljiv, ne gura se, a tu je. Prisutan, stvaran i veliki, iako je Sitnica.


Reci što misliš!