Događaji

Veliko priznanje

''Sve za nju'': Sonja Grgat dobitnica Nagrade VAM za 2022.

''Sve za nju'': Sonja Grgat dobitnica Nagrade VAM za 2022.
Novi list

Sonja Grgat, predsjednica udruge Caspera iz Splita, dobitnica je Nagrade Vesna Andrijević Matovac - VAM za 2022., koju na nacionalnoj razini dodjeljuje udruga ''Sve za nju'' pojedincima istaknutim u pomaganju onkološkim bolesnicima te promicanju prevencije raka.

Udruga ''Sve za nju'' obilježava 15 godina rada, nagrada se dodjeljuje već dvanaestu godinu zaredom, a dobitnica je proglašena na svečanosti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, pod pokroviteljstvom grada Zagreba i Ministarstva zdravstva, priopćeno je u subotu iz Udruge.

 

- Sonja Grgat dobiva Nagradu VAM za snažno i kontinuirano djelovanje u javnosti u afirmaciji borbe protiv raka, podizanje svijesti žena o važnosti redovitih pregleda, pružanje podrške oboljelima i ohrabrivanje žena da budu posvećene liječenju. To čini kao osnivačica i predsjednica udruge Caspera iz Splita, ali i kao žena s iskustvom dijagnoze i liječenja raka dojke, navodi se u obrazloženju.

Svojim javnim djelovanjem, dodaje se, ukazuje na potrebe onkoloških bolesnica, zalaže se za promjene u društvu te za unaprjeđivanje skrbi i položaja oboljelih žena. Sonja je dijagnozu raka dojke dobila u dobi od 41 godine. Nakon izlječenja je svoje iskustvo i znanje odlučila iskoristiti za pomaganje drugim oboljelim ženama.

- Ponosne smo i sretne što nagrada ide u ruke žene koja to zaista zaslužuje. Pogotovo u vremenu u kojem svi trebamo uložiti dodatne napore za poticanje žena na redovite preglede, osvrnuti se oko sebe i kao organizacije, profesionalci, ali i kao pojedinci pomoći ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima, istaknula je predsjednica ''Sve za nju'' Almenka Balenović.

 

Među okupljenima na svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade, ministar zdravstva Vili Beroš, izaslanica Gradonačelnika Lora Vidović, predsjednik gradske skupštine Joško Klisović, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Ljubica Lukačić i drugi.

Udruga ''Sve za nju'' je u stručnoj i široj javnosti prepoznata po svojoj ključnoj djelatnosti, pružanju psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima obitelji, a ovom  je prilikom obilježila 15 godina uspješnoga rada.

 

U kraćem prikazu podsjetili su na velike kampanje, rezultate Centra za psihološku pomoć te brojne nagrade koje je dobila Udruga, ali i njezini predstavnici za svoj rad.

Među ostalim, istaknuli su dvije nagrade Grada Zagreba, dvije nagrade Biser mudrosti, Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva, Ponos Hrvatske i nagrada Europske komisije EU Health Award.

Udruga 'Sve za nju' u projektu Centra za psihološku pomoć godišnje ima aktivnih oko 500 korisnica, novodošlih oko 350, realizira više od 3 000 individualnih savjetovanja godišnje i evidentira više od 5 000 ukupnih dolazaka u sve programe.


Reci što misliš!