Događaji

susret u fortisu

Wine VIP EnoGastro event: Zadarska regija ima ogroman potencijal

Wine VIP EnoGastro event: Zadarska regija ima ogroman potencijal
Iva Pejković/eZadar

Zadarska regija ima ogroman potencijal u području enogastronomije. Syrah se jako dobro udomaćio na našem području, čulo se danas na jednoj od brojnih radionica u sklopu Wine VIP EnoGastro eventa u Fortis klubu na Punta Skali.

Prošetali smo uz stolove izlagača, koji su i ove godine izuzetno zanimljivi!

(video: Lucija Adžić)

Zadarska regija podjednako proizvodi bijela i crna vina. Korlat je jedan od najvažnijih lokaliteta. Butik vinarije imaju se vremena poigrati sa sortama. Od mina i odlagališta otpada i melioracijom krša do prekrasnih velebnih vinograda, izazovan put i interesantna je ova naša priča, kazala je Manuela Plohl.

Probali smo tako proizvode vinarija MasVin, KerVin, Fiolić, i Decanter zlatom nagrađeno vino vinarije Bora, svrdlovinu, koju proizvodi tek četiri vinara na našem području. Posebno atraktivno bilo je i na sljubljivanju jela i vina. Bio je tu bogat menu s primjerice dry age sashimijem od brancina, pljukanci sa butargom, buncek na podlozi od prijanog zelja, te degustacija Radgonske gorice, Prelac vina, MasVin rosea, Matičeve malvazije, Ščurekovog pinota... u stručnom dijelu eventa "redale" su se izuzetne teme poput prezentacije crvenih vinazadarske regije, što sve trebamo znati o kavi, pjenušcima, inovativnosti u ozvučenjima u ugostiteljstvu, primjeni maslinovog ulja, kako craft pivo pokreće nove trendove...

Isto tako, upoznali smo vinare iz Istre sa zanimljivim vinom Eros, popričali sa chefom Sašom Beganom, a potom provjerili što se novo (slatko!) nudi u Solani Nin:

 

Bilo je sjajno na događaju u organizaciji agencije Ricere Mercato, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske, sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Događaj je usmjeren na ugostitelje i hotelijere kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam, koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj,učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te ostvariti kontakte s drugim kolegama i potencijalnim klijentima.


Reci što misliš!