Događaji

Petak, 14. travnja

Prvi put u Zadru ABBA SYMPHONIC Real Tribute Show

Prvi put u Zadru ABBA SYMPHONIC Real Tribute Show
Outbox.hr/Promo

Prvi put u Zadru ABBA SYMPHONIC Real Tribute Show nastupit će u dvorani Krešimira Ćosića u SC Višnjik 14. travnja i time postati dio ABBAmanije koja je zahvatila Hrvatsku. Zadar će se tako pridružiti gradovima koji su iskazali nevjerojatan interes za ovaj show.

Skupina ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. kao najuspješnija švedska skupina svih vremena prodrla na svjetsku pozornicu, prodavši više od  400 milijuna ploča, što ih je pretvorilo u svjetske rekordere.

Slavni članovi ABBE bili su: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad. Na glazbenoj sceni pojavili su se putem natjecanja za pjesmu Eurovizije 1974. sa skladbom Waterloo, a njihov je uspon započeo 1975. godine s pjesmom S. O. S.. Na svjetski vrh lansirala ih je pjesma Mamma Mia, gdje su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavatelja koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i izdali ih u rekordnim nakladama.

ABBA još danas osvaja publiku na televiziji, radiju i, naravno, s vrlo popularnim filmom Mamma Mia

 

ABBA kao globalni fenomen ne prestaje iznenađivati ni nakon pola stoljeća. Fanovi glazbe ovog legendarnog benda u Hrvatskoj, kao i u svijetu, prenose svoju ljubav s generacije na generaciju.

Stoga ne čudi da su i u Hrvatskoj koncerti Abba Symphonic Real Tribute Showa koji autentično promoviraju glazbu ovih pop osvajača, rasprodani. Glazba kojom su se proslavili, „slatka i melankolična“, upravo je recept za dugovječnost i prolazak na svim testovima vremena jer uz sve današnje popularne pop pjesme lišene romantike i čarolije, ABBA budi u nama onu "Dancing Queen". I to naprosto nitko ne može osporiti. 

cc78a36f3b7dc5af5c99df27e1fd6046.jpg?v=2

Simfonijski orkestar i bend ovom će turnejom proslaviti 50 godina postojanja jednog od najslavnijih bendova na svijetu.

Dvaput rasprodani koncert u Zagrebu i rasprodani koncert u Rijeci te prepuna dvorana u Varaždinu privući će sve generacije, od mladih koji su putem Tik Toka i mjuzikla Mamma Mia upoznati s stvaralaštvom ovog legendarnog benda do starije generacije koja je odrastala i prve plesne korake napravila upravo uz ABBU. 

Kad zasvira Waterloo uz pratnju simfonijskog orkestra, dvorana se diže na noge i do kraja koncerta nitko ne sjedi. Snaga koju ima ovaj Show leži u vrhunskoj interpretaciji, glazbenom putovanju u neka jednostavnija vremena puna blještavila i scenskom nastupu nabijenom nevjerojatnom energijom.

82cdaed1cfe1562bd355e2e8bb88e74a.jpg?v=2

Koncert je posvećen švedskoj grupi ABBA koja ove godine slavi 50 godina. U toj značajnoj jubilarnoj godini nastavljen je projekt ABBA SYMPHONIC, koji je oživio najuspješnije ABBA hitove poput Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Uz simfonijski orkestar nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute koji se odlikuje originalnom kostimografijom, plesnom koreografijom, izvrsnom interpretacijom i nastavlja povijesti ABBE.

Nastupom uživo i vrhunskom showu te produkciji, ABBA SYMPHONIC vratit će vas u nostalgična vremena i prizvati uspomene razdoblja u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim radijskim ljestvicama.

 

Doživite glazbu legendarne ABBE 14. travnja 2023. u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Ulaznice u prodaji od 26.1. u 10:00 sati putem web-stranice www.eventim.hr .


Reci što misliš!

  Vezane vijesti