Događaji

pogledajte kako je bilo

Uz svetog Nikolu, Djeda Mraza i njihove prijatelje otvoren dječji Advent

Uz svetog Nikolu, Djeda Mraza i njihove prijatelje otvoren dječji Advent
Bojan Bogdanić

Svi uživaju u adventskom vremenu, ali najviše ipak djeca, kojoj u ovo vrijeme stižu njihovi najdraži junaci - sveti Nikola, Djed Mraz, sveta Luce, ponekad Krampus, vile i vilenjaci, a u novije vrijeme i neizostavni snježni trio iz Frozena - Elsa, Ana i Olaf.

Tako je bilo i danas na otvaranju dječjeg Adventa u Zadru, koji je službeno krenuo oko podne, razbijanjem velikog balona-eksplozije u kojemu je nekoliko manjih balona nosilo nagrade za okupljene mališane.

Otvoren dječji Advent 2022 Sveti Nikola, Djed Mraz, sveta Luce i Krampus otvorili dječji Advent

Uoči središnjeg događaja zabave koja je trajala oko dva sata, najmlađi su uživali u slatkišima, fritulama i dječjim specijalitetima koje nude blagdanske kućice, ali i razgovarali sa svim adventskim stvorenjima.

Tako su saznali kako sveti Nikola ima sijedu bradu jer ima puno godina, kako je Elza ovog puta imala smeđu kosu jer je njezina frizerka pomiješala boje, a kako je ona ujedno i najbolja prijateljica sv. Nikole.

Jedini koji nije došao je Krampus jer, objasnio je Djed Mraz, u Zadru nema zločeste djece.

Zato je tu bila sveta Luce, koju zadarska djeca vole jer im donosi darove.

Nakon eksplozije velikog balona najsretnija i najspretnija djeca osvojila su igračke i porciju fritula, uz obećanje da će svi likovi ponovno doći barem jednom do kraja godine.

Osim u radionicama koje će se odvijati svakog vikenda, djeca će moći uživati i u Božićnoj bajci u palači Cedulin, koja će se uskoro otvoriti.


Reci što misliš!