Događaji

svečana sjednica gv

Zadar je grad koji raste, Zadar je grad koji se razvija!

Zadar je grad koji raste, Zadar je grad koji se razvija!
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar je grad koji raste, Zadar je grad koji se razvija, poruke su s današnje središnje svečane prilike u obilježavanju blagdana svetog Krševana, Dana Grada Zadra. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u HNK Zadar prisustvovao je i predsjednik Zoran Milanović.

Od jutra je živo u gradu, posebno na Poluotoku. Na Narodnom trgu mladi kuhari u suradnji s ugostiteljima priredili su tradicionalan "Zadarski pjat".

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada Zadra Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada Zadra

A dodjela nagrada grada Zadra održana je na spomenutoj svečanoj sjednici u kazalištu.

Okupila je brojne predstavnike iz političkog, crkvenog, kulturnog i vojnog života, bio je tu uz predsjednika RH i ministar Ivan Malenica, saborska zastupnica Sabina Glasovac, državni tajnici Šime Erlić i Josip Bilaver.

Ove godine priznanja su primili Kazalište lutaka Zadar, Zadarski plesni ansambl, Udruga Hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije, Zajednica udruga Centar nezavisne kulture, a Grb grada dodjeljen je Hematološkom odjelu OB Zadar, Tamari Valčić, Josipu Čerini, Anti Džaniji i Predragu Saratliji.

U kratkim videima zabilježili smo govor predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića te govore ministra Ivana Malenice i predsjednika Zorana Milanovića.

Budite tvrdi kad su u pitanju vaši interesi, a kad se su u pitanju hrvatski interesi pokušajmo se dogovoriti, poručuje predsjednik.

I ne zaboravite... poslijepodne već počinje adventska čarolija na Trgu Petra Zoranića, a navečer i koncert grupe Dalmatino.

Lipi naš grade, sve ti najbolje bilo i ostalo!


Reci što misliš!