Događaji

u sklopu projekta JEKA!

Članice volonterske grupe Sadionica! pripremaju mural na zidu Ekonomske škole

Članice volonterske grupe Sadionica! pripremaju mural na zidu Ekonomske škole
Udruga Eko-Zadar

U utorak, 22. studenog u Ekonomsko - birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar u sklopu projekta JEKA! održao se 8. sastanak lokalne aktivističke-volonterske grupe nazvane Sadionica!

Kako navode iz Udruge Eko-Zadar, pripremali su se za sljedeću aktivnost projektne kampanje Stablo i čovjek u kojoj će sudjelovati i učenice iz Sadionice, za akciju izrade murala na zidu EBTŠ.

- Učenice su vrijedno skicirale vizual i prilagodile ga svom stilu razradivši priču iza murala, a pridružila nam se i ravnateljica škole Zdenka Sršen-Juričević koja nam je uvelike pomogla pri odabiru vizuala za mural. S nama su bile i Ljubica Predovan, profesorica engleskog jezika i školska knjižničarka, Tanja Telesmanić koje su se usporedno pripremale i za svoju kampanju ususret 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u kojoj također sudjeluju Sadioničarke i Sadioničari.

64ed88520e4323dc5f9d892461c7cb80.jpg?v=2Iznimno nam je drago što je lokalna aktivistička-volonterska grupa Sadionica! integrirana u rad škole i što se sve više učenica i učenika uključuje u aktivnosti, a što je najpozitivnije od svega, nazire se i nastavak oformljene grupe Sadionica! i po završetku projekta JEKA!.

Pripremali smo se i za 9. sastanak koji nas čeka u petak, 25. studenog o čemu ćete više moći pročitati u petak, stoga nastavite pratiti naše objave! - izvijestili su nas iz Udruge.

 


Reci što misliš!