Događaji

ugovor

Božidar Longin: Cijela Zadarska županija dobit će pitku i tekuću vodu

Božidar Longin: Cijela Zadarska županija dobit će pitku i tekuću vodu
Dino Stanin/PIXSELL

Župan Božidar Longin podsjetio je da je ovoga ljeta bilo poteškoća s vodoopskrbom i u samom Zadru te istaknuo što ovaj projekt znači za čitav prostor Zadarske županije.

- Ovo je projekt gdje će cijela Zadarska županija dobiti pitku i tekuću vodu. Dakle, mi još uvijek u 21. stoljeću imamo dijelove županije koji nemaju vodu. Ne govorim samo o otocima, nego i o podvelebitskom području, zaleđu Zadra, Bukovici i dijelu Ravnih kotara te ličkom području, rekao je nakon potpisivanja ugovora župan Longin. 

Vrijednost projekta, iza kojega stoji hrvatska Vlada, je oko milijardu i osamsto milijuna kuna

- Projekt je osmišljen tako da moramo izgraditi 540 kilometara cjevovoda uključivo i 24 kilometra podmorskih cjevovoda kojima bi spojili kopno s pojedinim otocima, isto tako i gradnju desalinizatora na Silbi, Premudi i Olibu. Ne treba zaboraviti ni zaleđe, te podvelebitski i lički dio Zadarske županije, istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Nakon potpisivanja Ugovora, predsjednik Vlade razgovarao je sa županom i predstavnicima regionalne samouprave, a potom i s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem i njegovim suradnicima. U pratnji su bili i potpredsjednik Vlade, ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.  

Prije odlaska na Sveučilište, premijer je polaganjem vijenaca na spomenik u Jazinama, odao počast poginulim hrvatskim braniteljima. 


Reci što misliš!