Događaji

od 17.30 do 18.30 sati

Na Višnjiku se obilježava Svjetski dan hodanja

Na Višnjiku se obilježava Svjetski dan hodanja

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine te je prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta

Na tragu navedenog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo i suradnika na razini lokalne zajednice te brojnih volontera, inicirao i pokrenuo obilježavanje Nacionalnog dana hodanja provedbom javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u svim županijama Republike Hrvatske.

Akcija „Hodanjem do zdravlja“ održava se danas u svim županijama, na već dogovorenim hodačkim stazama, u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Lokacije hodačkih staza i termine održavanja aktivnosti možete pronaći na našoj interaktivnoj karti.

U Zadarskoj županiji obilježavanje Nacionalnog dana hodanja u Zadarskoj županiji bit će na Višnjiku od 17.30 do 18.30 sati.

Cilj je organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Želja je ovom akcijom potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Pridružite nam se i učinite korak za vaše zdravlje u pravom smjeru!


Reci što misliš!