Događaji

#zadarskadica

Otvoren Višnjik III, područni objekt Dječjeg vrtića Radost

Otvoren Višnjik III, područni objekt Dječjeg vrtića Radost
Grad Zadar

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom. U 6 odgojno obrazovnih skupina mjesto u vrtiću je našlo 120 mališana, a brigu o njima vodi 12 odgojiteljica, te 6 kuharica i spremačica.

Naručitelj radova je ŠC Višnjik, izvođač Krekić Avangard, a ukupno je uloženo 6 milijuna kuna u radove i još 1 milijun u opremu vrtića.

Na taj način je na prostoru ŠC Višnjik ovo treći vrtićki objekt, a sve zajedno ih pohađa ukupno 250 djece. Pored sve infrastrukture unutar samih vrtića, oni koriste i svu infrastrukturu samog športskog centra, pa im je tako na raspolaganju i najveće dječje igralište u Dalmaciji. 

Gradonačelnik, Branko Dukić, u prigodnoj je riječi kazao kako Grad Zadar ozbiljno i odgovorno osmišljava plan i program stvaranja uvjeta za širenje vrtićkih prostora i sadržaja, ali i za uređenje postojećih te da i ovaj objekt potvrđuje da se toga plana i programa drži.

"Neki će reći napokon, a ja tvrdim da je u izvrsnom roku završen naš novi gradski vrtić. 120 djece krenulo je jučer u novi vrtić kojemu još treba dodatno opremiti okoliš. Ali, kad vidimo lokaciju, djeci aktivnosti na otvorenom sigurno neće faliti, baš kao ni njihovim vršnjacima u susjednim vrtićima", poručuje gradonačelnik te najavljuje projekte i za druge gradske vrtiće.

"Spremni su nam projekti izgradnje novog vrtića na Smiljevcu i potpune rekonstrukcije vrtića Pčelica, oba objekta sa po osam skupina što nas kapacitetima dovodi do željenih brojeva. Ti su projekti nominirani prema raspoloživim sredstvima u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti. Uz to, spremni su idejni projekti za nove vrtićke objekte u Kožinu i Diklu te na Crvenim kućama", poručuje gradonačelnik Dukić.
 

 


Reci što misliš!