Događaji

vidjet ćemo kako će funkcionirati

Opća bolnica Zadar počela s primjenom eKartona - povezivanje zdravstvenog sustava i medicinskih dokumenata

Opća bolnica Zadar počela s primjenom eKartona - povezivanje zdravstvenog sustava i medicinskih dokumenata

Ministarstvo zdravstva je 13. srpnja 2022. pokrenulo projekt „Popularizacije eKartona na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite“, s ciljem da se korištenje nacionalnog sustava eKartona podigne na punu razinu u svim bolničkom zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske

Projekt je uspješno pilotiran u tri bolnice nakon kojih se nastavlja implementacija, a prva bolnica nakon uspješnog pilot projekta je upravo Opća bolnica Zadar nakon koje će i ostale bolnice implementirati isti ovisno o tehničko-organizacijskim mogućnostima svih dionika implementacije.

U sklopu projekta operativni timovi informatičke tvrtke IN2 grupe su u suradnji sa osobljem Odjela za informatičke poslove Opće bolnice Zadar ostvarili tehničke preduvjete implementacije projekta eKarton. Dana 21. rujna 2022. održana je edukacija liječnika OB Zadar te je eKarton doživio svoju produkciju, izvijestili su iz bonice.

Cilj provođenja ovog projekta, te osiguranje pristupa do podataka eKartona, je ostvariti dodatnu poveznicu između svih dionika zdravstvenog sustava i njihovih medicinskih dokumenata i podataka (obiteljske medicine – izvještaji s posjete s medicinskim podacima primarne medicine; ljekarni – aktivne terapije; primarnih laboratorija – laboratorijski nalazi; bolnica – specijalistički nalazi i otpusna pisma), podizanje kvalitete rada Ustanove kroz olakšan i brži rad liječnika te posljedično pružanje brže i kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima.


Reci što misliš!